< Επιστροφή στο Blog
mamine.gr
Nov 28, 2016

Πρέπει να κόψω τα μαλλιά μου μετά τα ράστα;

Προφανώς και όχι! Τέτοιο πράγμα δεν ισχύει. Για να γίνει αυτό αντιληπτό, θα πρέπει πρώτα να δώσουμε απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα, που πολύ συχνά μας θέτετε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

“Είναι μπερδεμένα τα μαλλιά μετά τα ράστα;”
Αυτό δεν ισχύει! Απλώς έχει πάρει μια συγκεκριμένη φόρμα, λόγω της χρονικής περιόδου που παρέμειναν πλεγμένα. Θα επανέλθουν στη κανονική τους φόρμα αμέσως μετά το πρώτο λούσιμο. Αναλογιστείτε πως φαίνονται τα μαλλιά σας κάθε πρωί που ξυπνάτε πριν να χτενιστείτε και αφού χτενιστείτε.

“Πέφτουν τα μαλλιά με τα ράστα;”
Σε καμία περίπτωση! Με το λύσιμο των ράστα θα δείτε αρκετές τρίχες, από τις οποίες κάποιες είναι δικές σας. Μην αγχώνεστε όμως. Είναι γνωστό ότι καθημερινά κάθε άνθρωπος χάνει έναν αρθμό τριχών στο πλαίσιο της φυσιολογικής ανανέωσης. Σκεφτείτε τώρα ότι λόγω των ράστα, αυτές οι τρίχες παραμένουν δεμένες με τα υπόλοιπα μαλλιά σας και δεν φεύγουν. Συνεπώς όταν τελικά αποφασίσετε να λύσετε τα ράστα όλες αυτές οι τρίχες θα εμφανιστούν μαζί, είναι δηλαδή αυτές που θα έπεφταν έτσι και αλλιώς!

Tip: Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι πρέπει να διαλέξετε εξειδικευμένο και έμπειρο άτομο για να σας κάνει ράστα κοτσιδάκια, διαφορετικά λάθος τεχνική πιθανώς να επιβαρύνει τη φυσική σας τρίχα.

“Τι να κάνω αμέσως μετά το λύσιμο των ράστα;”
Βήμα πρώτο: Χτένισε καλά τα μαλλιά σου, πριν το λούσιμο, έτσι ώστε να φύγουν όλες οι μπλεγμένες τρίχες.
Βήμα δεύτερο: Λούσε τα μαλλιά σου κανονικά όπως τα έλουζες πάντα. Αυτό ήταν όλο!

Συμπέρασμα:
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να κόψεις τα μαλλιά σου μετά τα ράστα, μιας και ούτε μπερδεμένα θα είναι αλλά ούτε και αδύναμα.

Έχεις απορίες; Τότε μπορείς να τις στείλεις στο info[at]mamine.gr

Επόμενο άρθρο

Στυλιστικά διλήμματα;

Στείλε polls στους φίλους σου & δες την άποψή τους!
*Το app είναι σε δοκιμαστική περίοδο, έτσι ενδέχεται να υπάρχουν σημεία που δεν δουλεύουν όπως θα έπρεπε.